Politica de expediere

Politica de Expediere

Când pot să-mi aștept expedierea?

Toate comenzile sunt expediate din depozitul nostru în termen de 5 zile lucrătoare de la plasarea comenzii. Expedierea va ajunge în intervalul de 10-20 de zile lucrătoare după data expedierii, în funcție de disponibilitatea furnizorului de servicii de transport și locație. Ne cerem scuze că pot apărea întârzieri la expediere dacă aceasta necesită vămuire sau inspecție, sau dacă există întârzieri de transport cauzate de serviciul de curierat.

Cum pot urmări comanda mea?

Un număr de urmărire vă va fi furnizat în e-mailul de Confirmare a Expedierii. Puteți utiliza acest număr pentru a urmări comanda dvs. la www.17track.net.

Care sunt tarifele de expediere?

Avem o tarifă fixă de expediere de 2,99 USD către toate destinațiile din întreaga lume.

În ce țări expediați?

În prezent, expediem în întreaga lume. Cu toate acestea, în cazul în care țara dvs. nu este acceptată de logistica noastră, vă vom informa imediat și vom face modificările necesare comenzii dvs. Pentru a afla mai multe despre listele noastre de destinații, contactați-ne prin e-mail la service@beautyslimer.com.

Cum pot schimba adresa de expediere?

Modificarea adresei este permisă doar înainte de ora 23:00 (PDT, -7 GMT) în ziua în care ați plasat comanda. Puteți să ne contactați prin e-mail la service@beautyslimer.com pentru a solicita astfel de modificări.

Pot livra la o altă adresă decât adresa de facturare a cardului?

Da, este posibil.

Cum este expediată comanda mea?

Comenzile sunt expediate în zilele obișnuite de lucru, cu excepția sărbătorilor. Orice comenzi plasate sâmbătă sau duminică vor fi expediate luni.