Politica de retur

Anulare

Acceptăm anularea comenzii înainte ca produsul să fie expediat sau produs. Dacă comanda este anulată, veți primi rambursarea integrală. Nu putem anula comanda dacă produsul a fost deja expediat.

Retururi (dacă este aplicabil)

Acceptăm returul produselor. Clienții au dreptul să solicite un retur în termen de 14 zile de la primirea produsului.

Pentru a fi eligibil pentru un retur, produsul trebuie să fie neutilizat și în aceeași stare în care l-ați primit. Trebuie să fie și în ambalajul original. Pentru finalizarea returului, avem nevoie de o chitanță sau dovadă de achiziție. Vă rugăm să nu returnați achiziția către producător.

Clienții vor fi taxați o singură dată pentru costurile de transport (inclusiv retururile); Nu se percepe o taxă de restituire pentru returnarea unui produs către consumatori.

Rambursări (dacă este aplicabil)

Odată ce returul dumneavoastră este primit și inspectat, vă vom trimite o notificare de primire prin e-mail. Vă vom informa, de asemenea, dacă rambursarea dumneavoastră a fost aprobată sau respinsă. Dacă este aprobată, rambursarea va fi procesată, iar creditul va fi aplicat automat către cardul dumneavoastră de credit sau metoda originală de plată, în decurs de un anumit număr de zile.

Rambursările întârziate sau nepreluarea (dacă este aplicabil)

Dacă nu ați primit încă rambursarea, verificați din nou contul dumneavoastră bancar.

Apoi, contactați compania dvs. de carduri de credit, poate dura ceva timp înainte ca rambursarea să fie postată oficial. Apoi contactați banca. De obicei, există un anumit timp de procesare înainte ca o rambursare să fie postată. Dacă ați făcut toate aceste lucruri și tot nu ați primit rambursarea, vă rugăm să ne contactați la adresa service@beautyslimer.com.

Vă rugăm să contactați Serviciul nostru de clienți la service@beautyslimer.com pentru a obține adresa de retur.